Hlavní obsah

Kleslová v čele radnice Prahy 10 končí

Praha
Aktualizováno

Někdejší místopředsedkyně hnutí ANO Radmila Kleslová opustí post starostky v Praze 10. Spolu s ní opustí radu městské části tři její spolustraníci. Podle Kleslové je koalice, tvořená vedle ANO ještě ČSSD, Stranou zelených a uskupením Nezávislí pro Prahu 10 - Hnutí pro lepší desítku, nefunkční.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radmila Kleslová (ANO)

Článek

„Zastupitelský klub hnutí ANO 2011 při zastupitelstvu Prahy 10 se jednohlasně usnesl odejít z vedení radnice. Důvodem je opakované porušování koaliční smlouvy zastupitelským klubem Strany zelených," uvedla starostka.

Spolu s ní končí v radě i místostarosta Petr David a radní Pavel Plesník a Jaroslav Štěpánek. Rezignace se budou řešit na čtvrtečním zasedání zastupitelstva.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve čtyřicetičlenném zastupitelstvu má koalice osmnáct hlasů, dalších pět s podporou ODS a KSČM.

Babiš se Kleslové nediví

Babiš řekl Právu, že se Kleslové nediví. „Šlo o její svobodné rozhodnutí. Kdybych měl takového koaličního partnera, jako měla ona... Už před časem říkala, že je z toho otrávená, má toho plné zuby a nevidí smysl své mise,” konstatoval šéf ANO.

„Tak teď uvidíme, jak se s tím poperou ti, co dělali na radnici problémy. Ona se v privátní sféře uživí mnohem lépe, na rozdíl od řady politiků,“ dodal.

Stropnický důvody nezná

Kleslová již loni na podzim opustila post místopředsedkyně hnutí a odešla rovněž z čela jeho pražské organizace, kde ji nahradil Martin Stropnický.

"Neznám detaily ani důvody. Ale něco v tom smyslu se už dříve proslýchalo," uvedl bez dalšího komentáře Stropnický. Podle informací ČTK ale situaci kolem Kleslové v úterý večer probíralo krajské předsednictvo ANO, kterého se Stropnický osobně účastnil.

Kleslová rezignovala na post místopředsedkyně ANO poté, co vyšlo najevo, že její advokátní kancelář měla smlouvu s polostátní energetickou firmou ČEZ, za což brala 100 tisíc měsíčně. Minulý týden také po kritice odešla z vedení dvou městských firem.

Politička, která před vstupem do ANO zasedala v minulém volebním období na radnici za ČSSD, byla považována za osobu s velkým vlivem i na dění na magistrátu. Dlouho měla také podporu šéfa hnutí Andreje Babiše.

Reklama

Související články

Kleslová rezignuje na šéfku pražského ANO

Starostka Prahy 10 Radmila Kleslová rezignuje na funkci pražské předsedkyně ANO. Právu to v úterý řekla s tím, že už má dost útoků proti své osobě. Primátorce...

Výběr článků

Načítám