Hlavní obsah

Vnitro: Zveřejněné e-maily jsou útokem na demokracii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo vnitra považuje nově zveřejněné e-maily, které měl napsat či obdržet premiér Bohuslav Sobotka, za útok na demokratický systém státu. Zveřejněné materiály jsou podle nedělního vyjádření resortu zmanipulované.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec

Článek

„Ministerstvo vnitra považuje zveřejněné materiály za pokus o hrubou manipulaci, jež má vzbudit dojem, že premiér obdržel na soukromou emailovou adresu utajovaný materiál. Tato manipulace je postavena na kombinaci několika kroků.” uvedl resort.

V e-mailech prý jsou zamlčovány časové údaje a jsou technicky upravovány. Jsou zaměněny přiložené dokumenty, čímž se cíleně vytváří neexistující kontext.

„Ministerstvo vnitra považuje zveřejněné výhrůžky za útok na demokratický systém našeho státu a podle toho k nim bude přistupovat.” Má prý dostatek důkazů a předalo je policii.

Webová stránka White Media v neděli zveřejnila údajné e-maily premiéra Bohuslava Sobotky a poslance ČSSD Jana Chvojky. Tomu se prý mstí za to, že chtěl, aby byla ze soutěže Český slavík vyřazena kapela Ortel. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám