Hlavní obsah

Sníh dlouho nevydrží, o víkendu bude až šest stupňů

Novinky, jas

V následujících dnech se dočkáme pozvolného oteplování, které přinese v nížinách rychlé odtávání sněhu. Teploty budou postupně stoupat až k šesti stupňům Celsia. Zlom by měl nastat příští týden v úterý, kdy meteorologové očekávají opětovné ochlazení, které by mohlo přinést sněžení i do nížin. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Matthias Balk, ČTK/AP

Sedmiletá fena komondora (maďarského ovčáckého psa); ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek se v průběhu dne budou od západu objevovat srážky. Nejčastěji půjde o déšť či mrznoucí srážky, v polohách nad 600 metrů se bude jednat o sněžení. Na Moravě a ve Slezsku se odpolední maxima dostanou na minus tři až jeden stupeň, na západě Čech se bude jednat o teploty do tří stupňů.

Páteční ráno by mělo být pod jasnou či skoro jasnou oblohou. Ranní minima budou klesat k nule až minus čtyřem stupňům. „Odpoledne bude od západu přibývat oblačnost, která přinese déšť, mrznoucí srážky a v polohách nad 1000 metrů i sněžení,” konstatovala Honsová. Přes den se teploty dostanou na nulu až čtyři stupně. Pocitovou teplotu však bude snižovat čerstvý vítr.

V sobotu již bude převládat oblačno či zataženo s občasným deštěm. Na horách se bude jednat o sněžení či srážky smíšené. Ráno budou teploty klesat na jeden až minus tři stupně, přes den vyšplhají ke dvěma až šesti stupňům.

Podobný charakter si počasí udrží i v neděli. Opět bude převažovat velká oblačnost s občasným deštěm, na horách půjde nejčastěji o srážky smíšené. Ranní teploty klesnou na dva až minus dva stupně, denní maxima zůstanou mezi dvěma a šesti stupni.

Občasného deště či přeháněk se dočkáme i v úvodu příštího týdne. Oblačné počasí nabídne v pondělí ranní minima v rozmezí tří až minus jednoho stupně, přes den se budou teploty pohybovat mezi dvěma a šesti stupni.

Od úterý by se mělo postupně ochlazovat. Ranní teploty se budou pohybovat kolem nuly, přes den se dostanou na nulu až čtyři stupně. Ve středu již budou teploty kolem nuly i přes den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám