Hlavní obsah

Z Brna vyjela česká humanitární pomoc pro uprchlíky v Řecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Z Brna vyjel dnes ráno do Řecka konvoj s českou humanitární pomocí pro uprchlíky. Vláda na ni vyčlenila 4,25 miliónu korun. Tým devíti hasičů veze ve třech nákladních autech do města Mandra u Athén 2000 přikrývek, 500 lehátek, 2000 spacích pytlů, 10 000 pláštěnek a 40 kamen na tuhá paliva, řekla mluvčí hasičů Nicole Zaoralová. V cíli bude ve čtvrtek večer.

Foto: Santi Palacios, ČTK/AP

Běženci se snaží upoutat pozornost záchranářů poblíž řeckého ostrova Lesbos.

Článek

Všechna nákladní auta mají za sebou připojeny přívěsy. Konvoj vede osobní auto s velitelem týmu. Hasiči předpokládají, že po pátečním budíčku vyloží náklad v Centrálním skladu pro příjem humanitární pomoci v Mandře a hned se dají na cestu zpět do Česka. Přespí na ní v noci na sobotu v Bulharsku.

Jde již o pátou zemi, které Česká republika v souvislosti se silnou uprchlickou vlnou do Evropy posílá humanitární pomoc. Vybavení pro nouzové ubytování již hasiči před časem dopravili do Maďarska, Slovinska, Chorvatska a Makedonie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám