Hlavní obsah

Ostravský radní z hnutí ANO odstoupil kvůli policejnímu vyšetřování

– Ostrava
Právo, hon

Kvůli policejnímu prověřování pro podvod se rozhodl v úterý rezignovat člen rady města Ostravy David Pfleger (ANO). Politik se rozhodl s platností od Nového roku odstoupit také z funkce místopředsedy moravskoslezské krajské organizace hnutí ANO. Policie záležitost odmítá komentovat, takže není zcela jasné, čeho se měl dopustit.

Foto: Profimedia.cz

Radnice v Ostravě

Článek

Pfleger do médií rozeslal prohlášení, že rezignuje v reakci na obvinění z přečinu podvodu, které by mohlo být vůči jeho osobě v nejbližších dnech vzneseno.

„Chci zdůraznit své přesvědčení, že jsem se nedopustil žádného trestného jednání a domnívám se, že tato skutečnost bude v následujících dnech potvrzena. Jednání, které je v mém případě prošetřováno, v žádném případě nesouvisí s výkonem mé politické funkce a nastalo ještě před mým vstupem do komunální politiky,“ sdělil bývalý radní. Neuvedl však, čeho se měl přesně dopustit.

Férové gesto, míní primátor

Svoji rezignaci vysvětlil principem presumpce viny, který by měli politici ctít na rozdíl od běžných občanů. „Příslušné rezignační dopisy jsem dnes osobně předal primátorovi statutárního města Ostrava panu Tomáši Macurovi a krajskému předsedovi hnutí panu Josefu Bělicovi, všechny okolnosti jsem pak připraven sdělit klubu zastupitelů i orgánům hnutí,“ dodal.

Primátor Ostravy Tomáš Macura (ANO) gesto svého kolegy ocenil. „Jakkoliv je pro mě tato situace nepříjemná, oceňuji rozhodnutí Davida Pflegera jako zásadové a férové gesto. Domnívám se, že by se v takové situaci měl zachovat stejně každý politik. Vidíme přitom, že v jiných stranách to zdaleka není zvykem,“ řekl primátor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám