Hlavní obsah

Migraci do Evropy spoluorganizují evropské elity, tvrdí exprezident Klaus

Právo, jim
Aktualizováno

Masová migrace do EU je řízena evropskými elitami. To je jeden ze závěrů nové knihy Václava Klause a Jiřího Weigla, kterou oba autoři ve středu představili v Praze. Spisek pojmenovali Stěhování národů - Stručný manuál k pochopení současné migrační krize.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus

Článek

„Obviňujeme evropské politiky, že tu migraci spoluorganizují, spoluiniciují, že k ní v podstatě vyzývají. Neviníme Blízký a Střední východ,“ prohlásil exprezident.

„Striktně oddělujeme latentní potenciál migrace ze států, které jsou zničeny válkou. To je nepochybně samovolný jev. Ale úplně něco jiného je najednou masové vydání se v půlce letošního roku na pochod do Evropy, a to pokládáme za iniciované, umožňované, naváděné,“ zdůraznil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pak se pustil do konspirací a rozvinul svůj názor, že „evropské multikulturální elity“ jsou nespokojeny s tím, že se nedaří rozbíjet a likvidovat jednotlivé státy, když Češi chtějí být i nadále Čechy, Francouzi Francouzi a Portugalci Portugalci.

„Přišli na to, že když to hezky promíchají migranty, kteří žádné kořeny v evropských národech nemají, tak to je tvárná hmota, která bez těch kořenů bude v jejich očích šancí pro konečně kýžené a samozřejmě umělé a falešné sjednocení evropského kontinentu,“ řekl Klaus.

Za migrací tedy podle něj stojí „netrpělivost evropských multikulturálních elit s tím, kolik staletí bude trvat, než vznikne ten evropský ‚Volk‘, nebo lid, nebo jak to chcete nazvat.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám