Hlavní obsah

STAN představili šest lídrů na hejtmany

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šestici lídrů kandidátek do krajských voleb 2016 v úterý představili Starostové a nezávislí (STAN). Jedním z nich je i bývalý šéf hnutí a liberecký hejtman Martin Půta, který byl vloni na podzim obviněn z přijetí statisícového úplatku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lídr hnutí Starostové a nezávislí (STAN) do krajských voleb ve Středočeském kraji Vít Rakušan

Článek

Půta, který obvinění odmítá, dostal od Starostů důvěru a povede znovu kandidátku v Libereckém kraji.

Lídrem ve Středočeském kraji bude starosta Kolína a krajský zastupitel Vít Rakušan. „Budeme usilovat o povinnost složky integrovaného záchranného systému komunikovat se samosprávami, aby se neopakovaly situace jako v Uherském Brodě nebo ve Vrběticích,“ uvedl Rakušan.

Kandidátku v Královéhradeckém kraji povede Martina Berdychová. V jejím programu je například boj proti velkému zadlužování.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Půta na sněmu hnutí STAN

V Karlovarském kraji bude za STAN na hejtmana kandidovat primátor Karlových Varů Petr Kulhánek, v Olomouckém kraji místopředseda hnutí Radim Sršeň. Ten klade důraz na elektronickou komunikaci s úřady. „Jako první krok budeme usilovat o rozklikávací rozpočty, aby si každý občan kraje mohl ověřit, za co se utrácejí jeho peníze,“ sdělil Sršeň.

Číslo jedna v Moravskoslezském kraji bude Petr Jančík. Zaměřit se chce na zkvalitnění školství. „Učitele chceme motivovat přidáním motivační složky do jejich platů,“ plánuje vedoucí Katedry ochrany životního prostředí v průmyslu na Technické univerzitě v Ostravě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám