Hlavní obsah

Praha chystá rozpočtové provizorium

Praha
Aktualizováno

Hlavní město začalo pro příští rok chystat rozpočtové provizorium. Kvůli napjaté situaci a nestabilitě ve vedení Prahy v úterý radní neschválili připravený rozpočet.

Foto: Václav Lang, Novinky

Václavské náměstí v Praze

Článek

„Domníváme se, že by mohlo dojít k obchodování s jednotlivými položkami rozpočtu na podporu budoucí koalice, a tomu bychom rádi předešli,” komentovala náměstkyně Eva Kislingerová (ANO).

To však vzápětí odmítl trojkoaliční radní Jan Wolf (KDU-ČSL). „Pro navržený rozpočet bychom jako klub jednomyslně hlasovali,” uvedl Wolf.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Koalice v Praze se rozpadla před několika týdny poté, co byli v říjnu odvoláni čtyři radní. [celá zpráva] Strany nyní jednají o možných koalicích. „A kdy bude složena koalice? Taky bych to ráda věděla,” komentovala v úterý situaci primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

ANO a ČSSD nabídnou koalici TOP 09

Hnutí ANO spolu s ČSSD nabídlo v úterý koalici TOP 09. Ta nabídku nepřijme, má vlastní dohodu s Trojkoalicí, ODS a nezávislými.

„Od začátku chceme, aby se všichni, kdo budou na věci zúčastněni, otevřeně a jednoznačně přihlásili k odpovědnosti. Představa menšinové rady, která by byla podpořena jedním až dvěma subjekty více či méně skrytě, je nám dokonale neprijatelná,” řekl Novotný po jednání s ANO a ČSSD.

V 65členném zastupitelstvu má hnutí ANO 17 mandátů, ČSSD osm. Klub TOP 09 a nezávislých má mandátů 12. Trojkoalice a ODS mají stejně jako soc. dem. osm zastupitelů. V zastupitelstvu jsou dále čtyři piráti, čtyři komunisté a čtyři nezávislí.

Koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice dosud měla na pražské radnici převahu o jediný hlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám