Hlavní obsah

Zeman podporuje zapojení Německa do boje proti IS

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Zapojení Německa do boje s Islámským státem má podporu prezidenta Miloše Zemana. V úterý to na tiskové konferenci uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Článek

„Je dobře, že se země zapojují do boje s takzvaným Islámským státem, takový krok má podporu prezidenta,“ řekl Ovčáček.

Připomněl, že Zeman už v září na Valném shromáždění OSN v New Yorku vyzval ke společné akci proti IS pod patronací Rady bezpečnosti. „Je dobře, že se jednotlivé západoevropské země přidávají,“ dodal Ovčáček.

Německá vláda v úterý schválila vyslání vojáků do Sýrie, Berlín by jich mohl vyslat až 1200. Rozhodnutí spolkové vlády musí ještě ve středu posvětit parlament. [celá zpráva]

Ovčáček se opřel do Kalouska

Ovčáček se také na tiskové konferenci opřel do nového předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, který ve svém kandidátském projevu Zemana zkritizoval. [celá zpráva]

„Poněkud zapadla soutěž Kalouskovy TOP 09 ve věci účasti pana prezidenta na demonstraci 17. listopadu 1989. Chtěl bych tímto ubezpečit bývalého člena Československé strany lidové pana Kalouska, že si účastníci demonstrace v roce 1989 v jejím průběhu vzájemně nevystavovali průkazy o aktivní účasti na protistátní činnosti,” prohlásil Ovčáček.

Narážel tak na soutěž, kterou v půlce listopadu vyhlásila TOP 09. Svědci měli přijít s důkazem, že se Zeman skutečně zúčastnil studentského protestu na Národní třídě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám