Hlavní obsah

Blok proti islámu zneužil demonstraci na Albertově, tvrdí Veleba

Novinky, jas

Předseda Strany práv občanů (SPO) Jan Veleba se distancoval od účasti příznivců Bloku proti islámu na demonstraci, která proběhla 17. listopadu na Albertově. Demonstraci svolanou na podporu prezidenta Miloše Zemana prý blok zneužil. Demonstraci svolala aktivistka Jelena Vičanová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Veleba

Článek

„Blok proti islámu nepřišel za panem prezidentem, ale tu akci v podstatě zneužil ve svůj prospěch,” uvedl Veleba na videu, které strana zveřejnila na sociální síti. Blok prý vytvořil dojem, že šlo o jeho akci a prezident přišel za nimi.

Veleba se od účasti Bloku proti islámu distancoval poté, co byl v úterý jeho předseda Martin Konvička obviněn z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo omezování jejich práv a svobod. [celá zpráva]

Hrad tvrdí, že Zeman Konvičkovy výroky neznal a na jednom pódiu se s ním ocitl vlastně náhodou. V minulosti se přitom k osobě a názorům Konvičky vyjadřoval.

Veleba ve videu rovněž ocenil, že kardinál Dominik Duka sloužil minulý týden v Lánech mši za vlast a prezidenta. „To je výborné gesto, které je třeba ocenit a za které je třeba poděkovat,” uvedl Veleba.

Arcibiskupství přitom spojitost s oslavami 17. listopadu odmítlo a uvedlo, že mše byla domluvena řadu měsíců předem.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám