Hlavní obsah

Chovanec: Zvýšená bezpečnostní opatření budou minimálně do konce roku

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvýšená bezpečnostní opatření, která policie přijala v reakci na teroristické útoky v Paříži, zůstanou podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) v platnosti minimálně do začátku nového roku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zvýšená bezpečnostní opatření na Pražském hradě

Článek

„Stále jsou v tomtéž rozsahu. Vzhledem k tomu, že se bude situace uvolňovat jak ve Francii, tak Belgii, tak není důvod opatření zpřísňovat. Na druhou stranu policie tam, kde byla, stále je,” shrnul situaci Chovanec.

Další vývoj bude podle něj záviset na situaci ve světě. Minimálně do Silvestra, kdy se dá očekávat velká koncentrace lidí na veřejných místech.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie v reakci na dění ve Francii začala od soboty 14. listopadu více hlídat obchodní centra, mezinárodní letiště nebo francouzskou ambasádu. Například na letištích působí více pyrotechniků, psovodů i  hlídek.

V pohotovosti jsou také kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, do jejichž působnosti patří Národní kontaktní bod pro terorismus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám