Hlavní obsah

Nejlepší nemocnici mají v Českých Budějovicích

Praha

Nemocnice České Budějovice je nejlepší nemocnicí v zemi podle průzkumu, který letos už podesáté uspořádala organizace HealthCare Institute mezi pacienty a personálem. Loni a předloni zvítězila nemocnice Podlesí v Třinci. Základní výsledky průzkumu mezi 156 českými a moravskými nemocnicemi v úterý zveřejnily Hospodářské noviny. Organizátoři detaily oznámí ještě v úterý dopoledne.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pacienti vysoce hodnotili také pražské fakultní nemocnice Motol a Královské Vinohrady, z nefakultních zařízení nejvíce ocenili soukromou chirurgickou kliniku SurGal Clinic v Brně, dále zařízení Swiss Med Clinic v Plané na Tachovsku a třineckou nemocnici Podlesí.

Zaměstnanci na druhé místo zařadili Fakultní nemocnici v Hradci Králové, v kategorii nefakultních nemocnic v jejich hodnocení vyhrála Nemocnice Prachatice. Bodovala i Bílovecká nemocnice a Oblastní nemocnice Trutnov.

Na 53 tisíc pacientů

Vítězná Nemocnice České Budějovice je akciovou společností, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj. K dispozici má přes 1450 lůžek, patří mezi největší zdravotnická zařízení v České republice.

Poskytuje základní i specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech. Ročně je u v ní hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři tam provedou více než 30 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. V českobudějovické nemocnici pracuje zhruba 2500 zaměstnanců.

Několik kritérií

Pacienti v průzkumu hodnotili několik oblastí - jak srozumitelně nemocnice pacientům vysvětluje navržený léčebný postup, jak personál respektuje důstojnost a intimitu pacienta, jak účinně reaguje na jeho bolest nebo jak kvalitní je nemocniční strava.

Zaměstnanci zase mohli vyjádřit celkovou spokojenost se zaměstnavatelem, zda vyslyší jejich názor a informuje je o novinkách na pracovišti nebo jestli jsou k nim nadřízení i kolegové vstřícní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám