Hlavní obsah

Policie na Albertově postupovala profesionálně, míní policejní prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postup policie, která v úterý na pražském Albertově odmítla pustit studenty k pamětní desce kvůli tomu, že se na místě mělo posléze konat shromáždění za účasti prezidenta Miloše Zemana, byl podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého profesionální.

Foto: ČTK

Kvůli akci Bloku proti islámu a prezidenta ochranka odmítla pustit studenty ke studentské pamětní desce na Albertově.

Článek

Podle Tuhého policie předem oznámila, že na této akci budou "určitá omezení" kvůli přítomnosti prezidenta Zemana. "Za postupem policie stojím," řekl ve čtvrtek Tuhý. Pokud by získal indicie, které by ukázaly na pochybení, tak by se o ně zajímal.

Postup policie na Albertově hned v úterý odsoudili rektoři Univerzity Karlovy Tomáš Zima a Masarykovy univerzity Mikuláš Bek. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček naopak označil snahu studentů za připravenou provokaci. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Policisté nepouštěli studenty k uctění památky 17. listopadu na Albertově dvě hodiny před příchodem prezidenta Miloše Zeman.

Situaci okomentoval i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), podle kterého policisté nejspíš chtěli zabránit smíchání různých typů demonstrantů. "Přičítám to vysoké míře opatrnosti a obezřetnosti ze strany policie," řekl Sobotka. Podle něj ale mohla policie udělat výjimku a studenty k památníku pustit, protože nepředstavovali bezpečnostní riziko.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní manévry na AlbertověVideo: Novinky

Studenti považují policejní postup za neospravedlnitelný a v neděli 22. listopadu chtějí uspořádat na Albertově skutečné uctění památky událostí z let 1939 a 1989. Tvrdí, že akci neorganizují jako protest proti prezidentu Zemanovi. [celá zpráva]

Anketa

Postupovala policie na Albertově správně?
Ano
70 %
Ne
29 %
Nedokážu to posoudit
1 %
Celkem hlasovalo 1046 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám