Hlavní obsah

V noci přijde silný vítr, v pátek se přidá vydatný déšť a sněžení, varují meteorologové

Novinky, jas
Aktualizováno

V noci ze čtvrtka na pátek a varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) před silným větrem. Doprovázet jej budou vydatné srážky, které v polohách nad 700 metrů budou přecházet ve sněžení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„V noci ze čtvrtka na pátek bude na našem území od západu přechodně zesilovat vítr. Nárazy větru budou na frontě dosahovat rychlosti 70 až 90 kilometrů za hodinu, na hřebenech hor místy kolem 110 kilometrů za hodinu,” upozornili meteorologové. Výstraha neplatí pro severozápad Čech a jihovýchodní oblasti Moravy.

V souvislosti s přechodem frontálního systému přijdou v pátek i vydatnější srážky, které se objeví zejména v horských oblastech.

„Déšť bude během pátečního dne v polohách nad 700 metrů přecházet ve sněžení, v horských oblastech, zejména na jihozápadě, očekáváme první výraznější sněžení. Mokrý a těžký sníh může lámat větve,” připomněl ČHMÚ.

Varování před silným větrem platí pro všechny kraje s výjimkou Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Jihomoravského a Zlínského od čtvrtečních 23 do pátečních osmi hodin ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám