Hlavní obsah

Těžkooděnci přehradili Václavské náměstí, průvod míří na Hrad

Právo, Novinky, cia, jap
Praha
Aktualizováno

Václavské náměstí si v úterý odpoledne vybrali za cíl demonstranti, kteří se vymezovali vůči uprchlíkům i ti, kteří je podporují. Aby se obě skupiny nedostaly do konfliktu, přehradili kolem čtvrté hodiny těžkooděnci Václavské náměstí v horní polovině. Uzavřeno bylo i vyústění ulice Ve Smečkách a magistrála. Uzavírky trvaly asi půl hodiny. V pět hodin se lidé vydali k Pražskému hradu.

BEZ KOMENTÁŘE: Pochod odpůrců migrantů a happening jejích příznivců na Václavském náměstíVideo: Novinky

 
Článek

Kousek pod těžkooděnci se sešlo několik stovek účastníků demonstrací pro uprchlíky. Jedna část jich přišla z Národní třídy, druhá z náměstí Míru oklikou přes Albertov. [celá zpráva]

Účastníci těchto akcí ohlásili shromáždění s názvem, Setkání dobré vůle.

Policie během akce odvedla dva demonstranty. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana pro Novinky měl jeden ze zadržených uzmout druhému vlajku. Přítomní policisté dotyčné předvedli k podání vysvětlení.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Skupiny demonstrantů oddělovali na Václavském náměstí policejní těžkooděnci

Účastnící v pět hodin náměstí postupně opouštěli.V průvodu se přesouvají na Pražský hrad. Chtějí Miloši Zemanovi připomenout, že existuje Ústava a „Česko není jeho.” V průvodu je asi 500 lidí.

 Na Okamuru přišly tisíce lidí

Těžkooděnci náměstí rozdělili kvůli akci, která odpoledne probíhala v okolí Národního muzea. Tam se sešlo několik tisíc účastníků akce proti uprchlíkům. Podporovali i prezidenta Miloše Zeman. Zhruba ve tři hodiny se odebrali pochodem k Úřadu vlády.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Demonstrace Za naši kulturu a bezpečnou zem

Na akci promluvil Tomio Okamura nebo zpěvák Aleš Brichta. „Chceme mít klid na svoje životy,” řekl Brichta.

Promluvil i herec Ivan Vyskočil. Poděkoval prezidentu Zemanovi, že se nestydí říkat věci, které nejsou populární. Za to sklidil potlesk.

Reklama

Výběr článků

Načítám