Hlavní obsah

Akce Vidkun odstartovala velkou policejní rošádu. Vymění se pět krajských ředitelů

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policejní prezident Tomáš Tuhý ve čtvrtek na tiskové konferenci uvedl, že od 1. prosince dojde ke změně vedení hned pěti krajských policejních ředitelství. Výměna se týká Prahy, Olomouckého, Ústeckého, Jihočeského a Plzeňského kraje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Článek

Startérem pro výměnu ředitelů se stala kauza Vidkun, kdy byl obviněn náměstek ředitele olomoucké krajské policie Karel Kadlec.

„V návaznosti na to jsem pak obdržel žádost krajského policejního ředitele Libora Krejčiříka, který přišel za mnou s tím, že by nabídl svoji funkci, protože chce, aby se stabilizovalo Olomoucké ředitelství,“ uvedl Tuhý.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policejní prezident dále sdělil, že si práce Krejčiříka váží a věří mu, proto odstupující krajský ředitel zůstane ve vedení olomoucké krajské policie.

Na místo Krejčiříka se přihlásil Tomáš Landsfeld, který vede policii v Ústeckém kraji. Následně o místo šéfa ústecké policie požádal krajský ředitel policie v Plzeňském kraji Jaromír Kníže.

Post krajského ředitele v Plzeňském kraji bude prozatím vykonávat náměstek ředitele pro vnější službu Vratislav Hubka.

Rošáda mezi Jihočeským krajem a Prahou

O něco překvapivější je změna ve vedení pražského policejního ředitelství. Po zhruba roce a půl opouští svoji funkci ředitel pražské policie Luděk Procházka. O jeho místo požádal krajský ředitel policie v Jihočeském kraji Miloš Trojánek. Procházka pak přechází do vedení policie v Jihočeském kraji.

Policejní prezident na závěr dodal, že je vděčný za ochotu svých pracovníků zaplnit volná místa a věří, že tyto změny přinesou všem zúčastněným bohaté zkušenosti.

„Já bych chtěl, aby naši manažeři a velitelé do budoucna měli zkušenosti se všemi rizikovými problémovými oblastmi tak, aby pak byli schopni reagovat kdekoli v rámci použití v České republice,“ uzavřel konferenci Tuhý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám