Hlavní obsah

Mladá Boleslav se dočkala obchvatu centra

Právo, Radek Plavecký
Mladá Boleslav

Dlouho očekávaný nový průtah Mladou Boleslaví je zprovozněn. Ve středu tudy mohli začít jezdit první řidiči. Silnice dlouhá 1,5 kilometru propojuje centrum města od zdejšího autobusového nádraží a nedalekých hlavních bran do automobilky s okrajem města a především s výjezdem na rychlostní silnici R10 mezi Mladou Boleslaví a Prahou. Dopravně by se mělo ulehčit centru města.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Otevření nového průtahu v Mladé Boleslavi.

Článek

Zejména v klasických dopravních špičkách ráno a odpoledne a také při výměnách směn v automobilce se tvořily dlouhé kolony, ucpávaly se i kruhové objezdy na výpadovkách z města včetně těch na frekventované silnici I/38 mezi Mladou Boleslaví a Českou Lípou. I těmto místům by se mělo výrazně ulevit.

Nový průtah Boleslaví, takzvaná Severovýchodní tangenta, se začal stavět začátkem listopadu 2012. Většinu nákladů hradil Státní fond dopravní infrastruktury a část platil i Středočeský kraj.

„Dosud se na stavbu vyčerpalo celkem 244,4 miliónu korun z dotací a 26,1 miliónu korun poskytl kraj ze svého rozpočtu. Dosavadní celkové stavební náklady včetně dodatečných prací se vyšplhaly na 270,5 miliónu korun,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

V rámci projektu byla postavena okružní křižovatka u supermarketu Albert a komunikace o celkové délce 1,49 kilometru, která ústí na třídu Václava Klementa světelnou křižovatkou na severní straně a na jižní straně na okružní křižovatku na ulici Jičínská. Tím bude zajištěn rychlejší průjezd městem od Body centra a autobusového nádraží směrem k rychlostní komunikaci R10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám