Hlavní obsah

Kvůli chování zrušili seniorům v Liberci taneční odpoledne

– Liberec
Právo, Jaroslav Švehla

S rušením pravidelných hudebních a tanečních vystoupení kvůli neukázněné mládeži mají zkušenosti v nejednom městě. V Liberci však zrušili nedělní taneční odpoledne pro seniory kvůli chování některých návštěvníků. Ztrácel se toaletní papír, mýdlo a nechyběly prý ani konflikty s obsluhou a pořadatelskou službou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Taneční odpoledne v sále Lidových sadů, kde vyhrával dvacetičlenný orchestr, měla pravidelně návštěvnost kolem dvou set lidí. S množícími se problémy s chováním některých návštěvníků se počet platících postupně snižoval. Společně s tržbami šla dolů i celková úroveň akce. V závěru padesátce seniorů k tanci hrál jen jeden muzikant na klávesy.

„Akce byla vzhledem ke stále se snižující návštěvnosti neúnosně ztrátová. Zvýšil se také počet problémových návštěvníků těchto zábav. Ztráty toaletního papíru a tekutého mýdla na WC, časté pokusy o vstup bez platné vstupenky a hrubé slovní napadání pořadatelské služby, které vyvrcholilo odmítáním služeb na těchto zábavách,“ vysvětluje v dopise adresovaném liberecké radnici David Nejedlo, ředitel liberecké zoo, která Lidové sady spravuje.

Chuligánské chování seniorů

Podle Nejedla bar sloužil během nedělních zábav spíše jako bezplatná půjčovna nádobí a skla pro přinesené pochutiny a nápoje. „Personál byl často nucen vyslechnout neopodstatněné a hrubé nadávky a urážky,“ tvrdí ředitel.

Zrušením nedělních tanečních zábav se zabývali i zastupitelé stotisícového města. Jedna seniorka se na zastupitele obrátila s dotazem, proč v kulturním centru skončila taneční odpoledne. „Protože kulturní centrum spravuje zoologická zahrada, odpověď vypracovala zoo. Ta osočuje seniory ze zlodějen a chuligánského chování,“ řekla bývalá primátorka a opoziční zastupitelka Martina Rosenbergová (ČSSD), podle které se měla celá věc řešit dohodou.

To se podle Nejedla již děje. Zoo oslovilo společnost Kontakt, která má s pořádáním akcí pro seniory zkušenosti, a pokud bude o taneční odpoledne zájem, mohla by se akce obnovit v inovovaném formátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám