Hlavní obsah

V Pardubicích zrušili pruhy pro MHD, dopravě to pomohlo

Pardubice

Vedení radnice v Pardubicích před dvěma týdny zrušilo jízdní pruhy určené výhradně vozům MHD. Rozhodnutí dopravě pomohlo, zmírnily se kolony ve městě. Dopravní opatření tak zůstane v platnosti minimálně do jara příštího roku. V pondělí to oznámil náměstek primátora Jiří Rozinek (ČSSD).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Nevíme, co udělají Vánoce v okolí Paláce Pardubice, kde je těžký špunt. Zatím to vypadá dobře, necháme se překvapit," řekl Rozinek.

Radní pustili osobní dopravu do vyhrazených pruhů pro MHD před dvěma týdny. Byly na Masarykově náměstí, Sukově třídě a náměstí Republiky. Městská hromadná doprava i tak podle náměstka jezdí na čas.

"Na videích bylo vidět, že někteří řidiči se ještě nenaučili jezdit v těchto pruzích, až se to naučí, doprava bude ještě plynulejší," řekl Rozinek.

Na zlepšení dopravní situace podle ředitele dopravního podniku Tomáše Pelikána mělo vliv několik faktorů. Minulý týden byly školní prázdniny a intenzita dopravy ve městě klesla. Zároveň kraj dokončil opravu Hlaváčovy ulice, která je významnou spojnicí centra města se sídlišti Drážka a Dubina. Množství vozidel pojala tato komunikace, upozornil Pelikán.

"Je v pořádku, že chce město dál toto opatření testovat, předvánoční čas rozhodne," řekl Pelikán.

Reklama

Výběr článků

Načítám