Hlavní obsah

Situaci kolem stíhaného Rozbořila řešte sami, vzkázali ČSSD komunisté

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Sociální demokracie si musí sama vyřešit situaci v korupční kauze obviněného olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila. My její řešení budeme akceptovat. Tak by se dalo shrnout stanovisko komunistů, kteří si v pondělí pozvali hejtmana a krajského šéfa ČSSD Jiřího Zemánka na jednání členů krajského výboru a klubu zastupitelů KSČM. Strana je s ČSSD v kraji v koalici.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Alexander Černý objasňuje stanovisko KSČM ke kauze olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila.

Článek

Po schůzce s Rozbořilem a Zemánkem podle krajského zastupitele za KSČM a poslance Alexandra Černého komunisté o důvěře stíhanému hejtmanovi nerozhodovali. „Neměli jsme důvod, protože koaliční smlouva jednoznačně upravuje, jak se koaliční partner má chovat v případě, že se druhý koaliční partner pro cokoliv rozhodne. Ten druhý koaliční partner se zatím pro nic nerozhodl, a proto nemáme důvod se k tomu vyjadřovat,“ zdůraznil Černý.

Podle Rozbořila se jeho koaliční partneři zajímali o to, co se stalo a zda jde, či nejde o politickou kauzu. „Objasnil jsem, co v kauze můžu říci, bylo to spíše v rovině pocitů,“ sdělil novinářům po jednání hejtman. Doplnil, že nic nového zatím k samotnému případu nemůže říci. Do spisu prý může nahlédnout poprvé v polovině listopadu. Komunisté neřešili ani možnost mimořádného zastupitelstva. Svolat ho nehodlá ani hejtman. Volá po něm jen část opozice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD)

Rozbořila stíhá policie za podplácení. Měl se letos v srpnu setkat v olomoucké restauraci Potrefená husa s náměstkem krajského policejního ředitele Karlem Kadlecem a žádat po něm za příslib úplatku zastavení policejního prověřování možného dotačního podvodu při výstavbě jezdeckého areálu a penziónu v Olomouci - Lazcích.

Rozbořil to odmítá, jako jediný z obviněných v olomoucké korupční kauze je stíhán na svobodě.

Reklama

Související články

Rozbořil: Stačí mi jen důvěra ČSSD a KSČM

Klíčové pro další setrvání obviněného olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD) ve funkci bude postoj KSČM, který je koaličním partnerem soc. dem v krajské...

Výběr článků

Načítám