Hlavní obsah

V koalici zůstávat nemusíte, vzkazuje ANO lidovcům za kritiku Babiše

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Představitelé hnutí ANO budou chtít od kolegů z KDU-ČSL na jednání koaliční rady slyšet, zda šéf lidovců Pavel Bělobrádek myslel vážně své nedělní výroky o tom, že ANO ve Sněmovně porušuje demokratická pravidla.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek

Článek

„Věty pana předsedy Bělobrádka v nedělních Otázkách Václava Moravce (OVM) o tom, že ANO ve Sněmovně porušuje některá demokratická pravidla, jsme nepochopili. Chceme se ho tedy zeptat, co jimi konkrétně chtěl říct," uvedl v pondělí před jednáním koaliční rady šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek.

Podle něj má Bělobrádek možnost své výtky ke koaličnímu partnerovi sdělit, což však prý doposud neudělal.

„Buď k tomu nenašel odvahu, nebo má jen potřebu se podobnými výroky blýsknout před svými voliči,” dodal Faltýnek, podle něhož lidovce nikdo nenutí, aby seděli v koalici s ANO.

Faltýnek rovněž připomněl, že program jednání Sněmovny je domlouván na grémiu, jehož se účastní představitelé všech stran včetně opozice. „Pokud má pan vicepremiér na mysli, že nám vadí obstrukce ze strany opozice, které znemožňují projednávat zákony většinové koalice, jež vznikla na základě demokratických voleb, tak ty nám vadí a budeme to říkat i nadále," dodal Faltýnek.

Diskuse k demokracii patří

Bělobrádek v neděli v OVM uvedl, že pokud se Babišovi nezamlouvají diskuse ve Sněmovně, měl by odejít. [celá zpráva]

„Diskuse patří k demokracii. Pokud nechce být s demokratickými stranami v koalici, pak by měl odejít on (Andrej Babiš, pozn. red.),“ uvedl šéf lidovců. Narážel na Babišův výrok o tom, že tradiční politické strany si budou muset zvyknout, že se na ně ve Sněmovně nebude brát ohled.

Reklama

Výběr článků

Načítám