Hlavní obsah

Slunečný týden pokazí jen deštivá středa

Novinky, kre

Započatý týden by měl být podle předpovědi teplotně nadprůměrný. Obloha bude většinou jasná, jen ve středu se objeví dešťové přeháňky, právě v den, kdy nastane astronomický podzim. Prodloužený víkend bude ale velmi příjemný, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V pondělí ráno klesla teplota ve Vyšším Brodě k 1,5 stupně Celsia. Během dne se ale bude počasí lepšit. Obloha bude jasná až polojasná, odpoledne vystoupá teplota k 15 až 19 stupňům.

V úterý bude opět jasná až polojasná obloha. Ranní teploty budou mezi devíti a pěti stupni, někde se mohou vyskytnout mlhy. „Večer bude na západě Čech spíše oblačno, konkrétně v Karlovarském kraji,” uvedla Honsová. Odpoledne ukáže teploměr 18 až 22 stupňů.

Začne astronomický podzim

Středa spolu s příchodem astronomického podzimu přesně v 10 hodin a 20 minut přinese déšť. „Kvůli studené frontě bude zataženo až oblačno, déšť nebo dešťové přeháňky,” řekla meteoroložka. Zvýšená oblačnost přinese ranní teploty mezi 12 a osmi stupni, odpoledne bude mezi 14 a 18 stupni.

„Ve čtvrtek bude zpočátku dne oblačno, na Moravě a ve Slezsku budou ještě doznívat dešťové přeháňky,” informovala Honsová. Ranní minima mezi 10 a šesti stupni, odpoledne bude polojasno a teploměr ukáže 15 až 19 stupňů.

„V pátek ráno se mohou místy objevit mlhy, teplota bude mezi 12 a šesti stupni,” uvedla Honsová. Odpoledne  vystoupá rtuť teploměru k 17 až 22 stupňům. Až do pondělí by měla být jasná obloha a příjemné teploty. Na sv. Václava se tak dočkáme vydařeného babího léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám