Hlavní obsah

Chování Kleslové je nepřijatelné, pustil se Babiš do své místopředsedkyně

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe

Chování místopředsedkyně ANO a starostky Prahy 10 Radmily Kleslové je podle šéfa hnutí Andreje Babiše nepřijatelné. Ministr financí to řekl v pátek v souvislosti s nahrávkou, která se týká údajného nátlaku Kleslové na dozorčí radu ČEZ. Celou věcí se bude v úterý zabývat výbor ANO.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředsedkyně ANO Radmila Kleslová

Článek

„Chování paní Kleslové je samozřejmě nepřijatelné, budeme to řešit v úterý na výboru,” komentoval Babiš jednání své pravé ruky Kleslové.

Zda je ve hře vyloučení místopředsedkyně z hnutí, závisí prý na tom, jak se k věci postaví předsednictvo. Svůj osobní názor Babiš vyjádřit odmítl.

Na nahrávce, kterou zveřejnil server Neovlivni.cz, Kleslová přesvědčovala členy rady, aby se nezabývali spoluprací její advokátní kanceláře s ČEZ. Práce pro polostátní firmu Kleslové vynášela podle serveru 100 tisíc korun měsíčně, po nátlaku se ale dohodla na ukončení smlouvy s ČEZ ke konci září.

ODS v pátek Babiše vyzvala, aby vysvětlil svůj postoj k údajnému nátlaku a chování Kleslové v dozorčí radě ČEZ. Navíc chtějí zveřejnění všech smluv, které má místopředsedkyně ANO se státními a polostátními podniky, kolik si za ně fakturuje a zda o nich Babiš ví.

Kromě práce pro ČEZ je Kleslová předsedkyní dozorčí rady Pražské energetiky a také členkou představenstva Pražské teplárenské. Dříve spolupracovala se státní firmou Čepro i Českými drahami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám