Hlavní obsah

Poslanecké hlavy už chrání zábrana ze skla

Právo, ada, nig

Poslanci, především z řad soc. dem. a komunistů, mohli po parlamentních prázdninách zasednout do lavic bez obav, že by je někdo z hostů na galerii nad jejich hlavami mohl ohrožovat. Na galerii totiž vyrostla zhruba metr a půl vysoká skleněná zábrana. Má ochránit poslance před překvapivým chováním některých návštěvníků Sněmovny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nově instalované ochranné sklo na galerii pro veřejnost v Poslanecké sněmovně

Článek

Je to reakce na dubnový incident, kdy se pokusil skokem z galerie pro hosty spáchat sebevraždu padesátiletý muž. [celá zpráva]

„Incident byl závažným porušením bezpečnosti, jakkoli díky profesionální práci ochranné služby policie neměl fatální následky, ale asi k tomu bylo nutné přistoupit s ohledem na budoucnost,“ řekl Právu předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nově instalované ochranné sklo na galerii pro veřejnost v Poslanecké sněmovně

Jako první si tak mohli vychutnat pohled přes stěnu v úterý bavorští starostové, kteří se účastnili části jednání dolní komory.

Sněmovna v minulosti už zažila několik případů, kdy se hosté pokoušeli vhodit do jednacího sálu různé předměty. Třeba před lety rozhodil návštěvník z galerie balík s letáky. A nic na tom nezměnil fakt, že každý z hostů musí projít bezpečnostní prohlídkou, ani permanentní přítomnost policistů na galerii. Nově si hosté nesmějí brát na galerii ani tašky či větší předměty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám