Hlavní obsah

Nový úsek metra se bude o víkendu opravovat, stanice v Motole bude uzavřena

Novinky, jas
Praha
Aktualizováno

O nadcházejícím víkendu nepojede pražské metro na lince A mezi stanicemi Petřiny a Nemocnice Motol. Stanice Nemocnice Motol bude uzavřena kvůli opravě tunelu. Informoval o tom pražský dopravní podnik (DPP).

Foto: Petr Horník, Právo

Stanice Nemocnice Motol při svém otevření

Článek

„DPP musí přistoupit k opravě vady ve stěně tunelu, která byla způsobena průsakem vody,“ uvedl dopravce.

Podle generálního ředitele DPP Jaroslava Ďuriše jde o reklamaci v rámci záruky. „Opravu z tohoto důvodu nemůžeme odkládat. Chtěl bych se omluvit cestujícím za případné nepříjemnosti v období výluky,“ uvedl Ďuriš.

Metro se v daném úseku znovu rozjede až v pondělí ráno. „Ve vyloučeném úseku bude v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava XA v trase Petřiny–Nemocnice Motol–Motol,“ uvedl dopravní podnik.

Cestující budou moci využít i autobusové linky číslo 180 a 184, které jedou ke stanicím metra Dejvická, respektive Hradčanská na lince A, a rovněž linku 167 jedoucí ke stanici Anděl na lince B.

U obou stanic budou mezi 8. a 20. hodinou rovněž informátoři, kteří budou cestující v případě potřeby navigovat.

Nový úsek metra za 20 miliard korun se potýká i s dalšími problémy. Cestující zaskočila zejména absence eskalátoru ve stanici Nádraží Veleslavín, odkud odjíždějí autobusy na letiště. [celá zpráva]

Někteří pasažéři také postrádali zastřešení u některých vstupů do podzemní dráhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám