Hlavní obsah

Mikulov praskal po zahájení vinobraní ve švech

Právo, Miroslav Homola
Mikulov

Víno je módní záležitost, a kdo za ním necestuje na Moravu, jako by nebyl. I tak lze charakterizovat dvě obří akce, které se ve stejném termínu konaly v Mikulově i ve Znojmě.

Vinobraní v MikulověVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Pálavské i Znojemské vinobraní si však už dávno nekonkurují. Zájemců o hroznový mok jsou totiž tisíce a tak by bylo těžké rozhodovat, které z obou měst se stalo hlavním centrem vína a veselí v zemi.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vinobraní v Mikulově

V Mikulově se už popáté představila v královském průvodu Chantal Poullain, která říká, že do města pod Svatým Kopečkem jezdil ráda už za bývalého režimu.

„Vždycky když mi bylo smutno, tak tady se mně nálada spravila,“ říká francouzská herečka, která nejenže rozumí vínu, ale rovněž bravurně jezdí na koni, takže několikakilometrový průjezd městem v tisícihlavém davu jí nedělal sebemenší potíže.

Foto: Miroslav Homola, Právo

V Mikulově se už popáté představila v královském průvodu Chantal Poullain.

Jiří Stivín byl jedním z „běžných“ návštěvníků mikulovského vinobraní. Ovšem díky své popularitě měl cestu za degustací přece jen složitější. Lidé ho poznávali a rádi se s ním fotili.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Jiří Stivín v obležení fanoušků

Mezi nápoji jednoznačně vítězil burčák.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Burčák tekl proudem.

Ani v Mikulovském průvodu nesměl chybět Bakchus, bůh vína a nevázaného veselí.

Pokrok se nedá zastavit a tak členové Národopisného souboru Pálava vyrazili do průvodu s traktorem. Na valníku mazaly ženy v krojích chleba sádlem a rozdávaly jej.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vinobraní v Mikulově

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám