Hlavní obsah

Na Hradě vítali šéfa NATO, ale vyvěsili vlajku OSN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Trůnním sále Pražského hradu byla v době přijetí generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) Jense Stoltenberga omylem vyvěšena vlajka OSN. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček uvedl, že jde o nedopatření, které bude prošetřeno.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na Pražském hradě, za ním vlajka OSN

Článek

Ovčáček řekl, že zatím nechce hovořit o tom, kdo nese za chybu zodpovědnost. Vedoucím hradního protokolu je Jindřich Forejt. Podle Ovčáčka jde o interní záležitost Hradu, které bude věnována pečlivá pozornost, aby se už neopakovala.

O případném trestu pro člověka, který pochybil, nechtěl Ovčáček mluvit. „To já nechci předjímat, to je především na rozhodnutí vedoucího Kanceláře prezidenta republiky. Ale platí, že tu věc nenecháme projít zcela volně," konstatoval.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Profimedia.cz

Vlajka NATO na ústředí v Bruselu

„Toto nedopatření ale nemělo žádný dopad na následující jednání – naopak, nebylo nikým vůbec zmíněno. Důležitá byla témata diskuse," poznamenal ke schůzce.

Prezident Miloš Zeman přednesl Stoltenbergovi v souvislosti s Islámským státem svůj návrh na vytvoření mezinárodních antiteroristických sil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám