Hlavní obsah

Vnitro se rozhodlo bojovat proti mýtům o uprchlících, spustilo web o migraci

– Praha
Novinky, zpe

Proti mýtům a fámám o migrantech, které se ve společnosti objevují, se rozhodlo bojovat ministerstvo vnitra. V pondělí spustilo nový web o migraci, který má uvádět věci na pravou míru. Informovala o tom tisková mluvčí ministerstva Lucie Nováková.

Foto: mvcr.cz

Web ministerstva vnitra o migraci

Článek

Na webu (zde) by lidé měli najít třeba aktuální statistiky o migraci nebo slovníček pojmů. Vysvětlena v něm jsou například slova relokace nebo přesídlení. Resort vnitra chce tímto projektem vyvrátit fámy, které ve společnosti kolují.

„Nechceme šířit paniku, ale naopak lidi uklidnit. Jsem přesvědčen, že naše republika situaci zvládá a je připravena ji zvládnout i v budoucnu,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) s tím, že chce občanům dát jasnou a zřetelnou informační bázi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rozšíření stránek

Vnitro plánuje stránky rozšiřovat a přidávat aktuální informace. „Zprávy chceme uvolňovat hned, jakmile to bude možné, aby občané České republiky věděli, jaká je situace, co se v daný den událo, kolik migrantů přišlo a jaký je například stav v našich uprchlických zařízeních,“ sdělil Chovanec.

Česko by mělo během nadcházejících tří let přijmout 1500 uprchlíků z Blízkého východu a severní Afriky. Vláda se i nadále staví proti přijímání migrantů na základě povinných kvót.

Reklama

Výběr článků

Načítám