Hlavní obsah

Klaus podle Chovance populisticky využívá migraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý prezident Václav Klaus podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) populisticky využívá téma uprchlické krize. Vláda dělá maximum, aby současnou situaci zvládla, uvedl Chovanec v reakci na petici proti imigraci, kterou Klaus inicioval. Exprezident v ní vládu obvinil z toho, že se k vývoji u nás i v celé Evropě staví váhavě a alibisticky.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministr vnitra Milan Chovanec

Článek

„Pan Klaus není ani první, ani poslední politik, který se snaží populisticky k tomuto tématu přivázat, a bohužel asi budeme svědky i u jiných lidí než u něj, že budou v tomto trendu pokračovat,“ řekl Chovanec novinářům během jednání ústředního výkonného výboru ČSSD.

„Tato vláda dělá maximum proto, aby Česká republika nedopadla jako okolní státy a uprchlíci byli vidět na veřejných prostranstvích, byli vidět na nádražích v zuboženém stavu,“ podotkl také.

Klaus v petici volá mimo jiné po zajištění vnitřní bezpečnosti a vnější nedotknutelnosti hranic státu všemi prostředky včetně využití policie a armády. „Vidíme nepopiratelná rizika a hrozby plynoucí z umělého mixování nesourodých národů, kultur a náboženství,“ konstatuje se v textu mimo jiné.

Na iniciativu v sobotu reagoval i vicepremiér a šéf lidovců Pavel Bělobrádek, který ji zhodnotil jako vlamování se do otevřených dveří.

Reklama

Související články

Sobotka: Klausova petice není potřeba

Klausova protiimigrační petice podle Sobotky debatu o migraci dále neposouvá. Není podle něj třeba petic, ale jasných kroků na úrovni Evropské unie. Bývalý...

Výběr článků

Načítám