Hlavní obsah

Pražská ČSSD je připravena hlasovat pro odvolání náměstka Stropnického

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jas

Pražští zastupitelé ČSSD jsou připraveni hlasovat pro odvolání náměstka primátorky Adriany Krnáčové (ANO) Matěje Stropnického (SZ). Jeho odvolání však zatím nikdo nenavrhl. Stropnický má s Krnáčovou dlouhodobě napjaté vztahy zejména kvůli pražským stavebním předpisům, které náměstek připravoval, nicméně primátorka nakonec prosadila vlastní verzi. O rozhodnutí pražské ČSSD informoval její předseda Miloslav Ludvík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ)

Článek

„Klub zastupitelů sociální demokracie je připraven podpořit návrh na odvolání náměstka Stropnického ze Strany zelených na jednání zastupitelstva HMP. Bude to výhradně kvůli neuspokojivým výsledkům jeho činnosti ve funkci náměstka primátorky hlavního města Prahy a nepodloženým urážkám koaličních partnerů,“ řekl Miloslav Ludvík s tím, že pro jeho stranu není personální složení koalice to nejpodstatnější.

Sociální demokraté se nicméně ztotožňují se stanoviskem ANO, které po jednání s primátorkou Krnáčovou oznámil šéf Andrej Babiš. Ten označil za největší problém hlavního města právě Stropnického. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Klub zastupitelů sociální demokracie se s tímto názorem ztotožňuje,” konstatoval Ludvík.

Magistrát vede koalice složená z ANO, ČSSD a Trojkoalice tvořené zástupci lidovců, SZ a STAN. V zastupitelstvu, které má 65 členů, disponuje nejtěsnější většinou 33 hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám