Hlavní obsah

Krnáčová má stále podporu Babiše, hlavní problém Prahy je prý Stropnický

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Problém Prahy je náměstek primátorky Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ), tvrdí šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Primátorka Adriana Krnáčová má stále jeho podporu, ale šéf ANO se bude o problematiku metropole a pražské organizace více zajímat. Takový je závěr jednání kvůli situaci na magistrátu, které začalo v úterý večer a skončilo ve středu v brzkých ranních hodinách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Adriana Krnáčová a Andrej Babiš

Článek

„Je jasné, že v rámci komunikace byly nedostatky, které byly vyčteny paní primátorce. Došlo k dohodě a nějakému nastavení mechanismů komunikace, která by měla paní primátorka realizovat. Sama přiznala, že se bude snažit zlepšit komunikaci, uvedl šéf hnutí.

Pro Krnáčovou nebyla podle jejích slov schůzka moc příjemná, protože si vyslechla dost tvrdé kritiky. „Částečně byla oprávněna, částečně ne. Z mé strany je připravenost veliká, máme hromadu práce na radnici i v koalici. Nejsem velký komunikátor a mám snahu se zlepšit,” sdělila Krnáčová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš přichází na jednání o osudu primátorky Adriany Krnáčové.

Babiš přislíbil, že se bude o problematiku Prahy a pražské koalice více zajímat. „Odcházím spokojený, ale čeká nás setkání ohledně další strategie a musíme se vrátit k původnímu problému koalice, a to je pan Stropnický plus vyřešení pražských stavebních předpisů,” komentoval Babiš.

Problém Prahy, problém hnutí

V minulosti se podle něj objevily signály, že v pražském hnutí existuje nespokojenost s prací primátorky. „Ale to není problém. Hlavní problém Prahy je působení pana Stropnického. Toto je problém našeho hnutí, který si vyřešíme,“ uvedl Babiš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zastupitel Prahy 3 Matěj Stropnický

„Cením si i podpory pana předsedy, protože agenda není jednoduchá. Potřebujeme držet klub pohromadě. Z mé strany je tam důvěra,” dodala primátorka.

Předseda zastupitelského klubu ANO Michal Hašek řekl, že klub je nyní jednotný a že "nás čeká hodně úkolů, které jsme si stanovili. Čeká nás hodně hlasování, kdy budeme muset být jednotní, a to vše budeme rozpracovávat na dalších jednáních," řekl Hašek

V posledních týdnech se uvnitř pražské koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, STAN, KDU-ČSL) rozhořel spor, který se týká primátorky a náměstka primátorky Matěje Stropnického (Trojkoalice/SZ). Tomu Krnáčová odebrala kompetence v souvislosti s pražskými stavebními předpisy a radním předložila vlastní návrh.

Reklama

Výběr článků

Načítám