Hlavní obsah

Uznávám chybu, tvrdou práci ale nechci zahodit, říká Krnáčová

– Praha
Právo, trj

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) se během úterý vyhýbá novinářům. Měla vystoupit na tiskové konferenci, místo toho však bylo rozdáno jen její prohlášení, v němž primátorka uznává chybu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

Krnáčová v něm uvedla, že usnesení předsednictva pražského ANO nebere na lehkou váhu. To v pondělí večer potvrdilo názor zastupitelského klubu, který značnou většinou primátorku odmítl podpořit. [celá zpráva]

„Tam mi zastupitelé vytkli špatnou komunikaci, a to jak dovnitř klubu, tak i do médií,“ popsala Krnáčová. „Uznávám. Komunikace není mou nejsilnější stránkou, a proto jsem kritiku přijala a rozhodla jsem se, že na sobě v tomto ohledu budu pracovat,“ stojí v prohlášení primátorky, která se má v úterý večer sejít s předsedou ANO Andrejem Babišem a vedením ANO. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Podle mého názoru by byla škoda zahodit tvrdou práci a energii mnoha lidí kolem tunelu Blanka, Opencard, pražských taxikářů a teď nově hlavně nulové tolerance hazardu nebo pražských stavebních předpisů,“ dodala Krnáčová.

Před novináře možná nakonec předstoupí. „Výstup bude potom, co se paní primátorka sejde s předsedou Andrejem Babišem,“ uvedl primátorčin mluvčí Vladimír Řepka.

Radní jednali věcně

Pražští radní v úterý dopoledne jednali o věcných bodech, jako by krize v koalici ANO, ČSSD a Trojkoalice neexistovala. „Atmosféra byla velmi dobrá. Hlasovalo se zvláštním způsobem, například školu ve Zličíně prohlasovala ČSSD a Trojkoalice, ANO nezdvihlo ani jednu ruku,“ popsala radní Jana Plamínková (Trojkoalice). Jak celá věc dopadne, nelze podle ní nyní říci. Odložen byl také materiál, který se týkal možného pokračování městského okruhu za tunelem Blanka směrem k Balabence.

Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) uvedl, že stále nedostal oficiální informaci. Na svůj dotaz dostal Dolínek od předsedy klubu ANO Michala Haška odpověď, že věc je stále živá a řeší se.

„Pro nás je důležité, že primátor či primátorka musí mít důvěru jak svého klubu, tak většiny zastupitelů,“ uvedl Dolínek. ČSSD podle něho věc bude řešit až v pondělí na společném jednání pražského předsednictva a zastupitelského klubu. To se týká i dřívějšího požadavku ANO a ČSSD na výměnu náměstka Matěje Stropnického, který Trojkoalice odmítla.

Trojkoalice nechce zasahovat

Stropnický předpokládá, že na koaličních jednáních se objeví naopak požadavky Trojkoalice. „Mám na to ten názor, který formulovala Trojkoalice. Tzn. je třeba se zejména pobavit o agendě územního rozvoje, o hazardu, o financování městských částí. Pokud se podaří v těchto otázkách dojít ke shodě, pak si myslím, že koalice pokračovat musí,“ řekl Stropnický. Jednání ANO o primátorce Adrianě Krnáčové podle něho Trojkoalice bude sledovat, ale nehodlá do něj nijak zasahovat.

Členové klubu ANO se k věci nechtěli příliš vyjadřovat, prý se tak dohodli. Jen předsedkyně kulturního výboru Eliška Kaplicky Fuchsová, která není členkou hnutí, potvrdila, že jeden ze dvou hlasů pro Krnáčovou v klubu byl její. „Nechtěla bych to komentovat, ale je to tak,“ uvedla Kaplicky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám