Hlavní obsah

Sobotka: Choc nemá v ČSSD co dělat

Novinky, zpe
Praha

Chování člena středočeské ČSSD Kamila Choce je podle předsedy vlády a šéfa sociálních demokratů Bohuslav Sobotky nepřijatelné. Premiér to uvedl po čtvrteční schůzi Bezpečnostní rady státu, která se sešla kvůli kauze České pošty, ve které údajně Choc figuruje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bohuslav Sobotka přichází na čtvrteční jednání vlády.

Článek

„Chování pana Choce je nepřijatelné. Pan Choc nemá v sociální demokracii co pohledávat,“ prohlásil premiér.

Už v pondělí požádal Choc o přerušení členství ve straně. Předsednictvo středočeských sociálních demokratů ve čtvrtek odpoledne pozastavení jeho členství ve straně schválilo, informovalo tiskové oddělení ČSSD. Věc musí ještě schválit okresní výbor soc. dem. Praha-západ, sejít by se měl v úterý.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Choc měl podle informací, které se minulý týden objevily v médiích, požadovat po podnikateli Lukáši Čadkovi, který vede s Českou poštou spor o 24 miliónů korun, úplatek ve výši tři milióny korun.

Dva milióny z úplatku měly jít ČSSD a milión přímo ministru Chovancovi, pod jehož resort pošta spadá.

Sobotka ale po jednání Bezpečnostní rada státu uvedl, že Chovanec má jeho podporu. „Chci jasně říci, že ministr vnitra má moji jednoznačnou podporu, pokud jde o prosazování větší hospodárnosti a větší transparentnosti v České poště. Chtěl bych ho požádat, aby v této věci vytrval a v žádném případě se nenechal zastrašit,” uvedl Sobotka. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám