Hlavní obsah

Počasí slibuje krásný letní víkend

Novinky, kre

Zatímco čtvrteční ráno bylo poměrně chladné, na horách klesla teplota i pod nulu, víkend slibuje příjemných 26 až 28 stupňů. Ve druhé polovině příštího týdne se teploty vyšplhají až k 30 stupňům Celsia, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Víkend slibuje příjemných 26 až 28 stupňů.

Článek

Čtvrteční počasí bude ve znamení studené fronty, která k nám proudí od západu. Bude oblačno s ojedinělými srážkami, v odpoledních maximech dosáhne teplota 19 stupňů.

„V pátek bude opět chladné ráno, na horách se bude teplota pohybovat pod pěti stupni,“ uvedla Honsová. Oblačnost ale bude postupně ubývat, odpoledne bude jasno až polojasno. Teploměr ukáže 20 až 24 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V sobotu už by podle meteoroložky mohlo být opět počasí na koupání. První den víkendu slibuje jasno až polojasno, teploty mezi 22 a 26 stupni. Podobně bude také v neděli, jasná až polojasná obloha, teplota mezi 24 a 28 stupni.

Opět tropické teploty

„Od druhé poloviny příštího týdne budou opět tropické teploty, ale rekordy už o prázdninách nepadnou,“ uvedla meteoroložka.

Déšť by se měl objevit až v pondělí navečer, přes den bude ale jasno až polojasno. Rtuť teploměru vyšplhá na 24 až 28 stupňů.

V úterý bude zpočátku oblačno s doznívajícími dešťovými přeháňkami, přes den bude slunečno. Polojasná až skoro jasná obloha a teplotou mezi 23 a 27 stupni.

„Od středy budou teploty dosahovat v maximech 30 stupňů, takže poslední srpnový týden je ideální na dovolenou,“ uzavírá Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám