Hlavní obsah

Opeření krasavci se předvádějí v pražské botanické zahradě

– Praha
Novinky, mak

V Botanické zahradě na pražském Albertově se koná tradiční výstava exotického ptactva. Na své si přijdou jak milovníci unikátních ptáků, tak i těch běžnějších, které lidé doma chovají v hojné míře. K vidění jsou velké druhy papoušků, arové, kakadu a amazoňani, ale i andulky, nebo zebřičky.

Přehlídka ptačích krasavců na výstavě exotůVideo: Novinky

 
Článek

Přímo u pokladny přiláká pozornost návštěvníků ochočený ara, který se znamenitě předvádí, tancuje a zdraví příchozí. Ve voliéře u vchodu pak hlasitě vítá také párek bílých kakadu. Výstavu každý rok pořádá Klub přátel exotického ptactva(KPEP).

Foto: Novinky

Ara vítá u vchodu návštěvníky.

„Na výstavě je k vidění přes dvě stě exotických ptáků od maličkých drobných exotů až po velké ary. Jsou zde i vodní ptáci, malí tukani, arassariové. Běžně se nevystavují kystráčci, kteří patří mezi druh medosavky, živí se jen nektarem a ovocem, nebo hmyzem. Dále jsou tu například husice rajské,“ uvedla hlavní pořadatelka výstavy Magdalena Žohová.

Foto: Novinky

Na výstavě jsou k vidění i husice rajské.

Botanická zahrada v Praze na Albertově má stálou papouščí expozici, kterou obývají převážně velké druhy papoušků z útulku Laguny. Tato obecně prospěšná společnost, kterou založil KPEP se stará o nechtěné a hendikepované ptáky. Na výstavě se tak představují kakadu bílí, žlutočečelatí, amazoňané oranžovokřídlí, žako velký, nebo ary ararauny, včetně půlročního mládětě Buckyho, který je taktéž velkým lákadlem.

„Mladě se ještě neumí úplně dobře krmit, takže se o něj musíme trošku starat. V expozici je ve skupině s párem amazoňanů. Jedná se o odchov od handicapované samice a divokého samce,“ přiblížila Magdalena Žohová a doplnila, že ve výstavní voliéře má mládě také plyšáky na hraní. Bucky je momentálně ve výcviku, učí se přilétat na povel.

Výstava exotů letos slaví 76. výročí. Od loňských let se vyznačuje větším prostorem. Expozice je rozšířena i do tropického skleníku. Výstava potrvá do 31. srpna 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám