Hlavní obsah

Šťastný výherce z Pardubicka už má miliardy z Eurojackpotu na účtech

Novinky, kre

Výherce rekordních 2,466 miliardy korun z Eurojackpotu už má tuto astronomickou sumu na svých účtech, potvrdil v pondělí Novinkám mluvčí Sazky Václav Friedmann. Výherce se přihlásil 11. června, tedy po 26 dnech od losování.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Všechny peníze jsme převedli na účty výherce. Účtů bylo několik, všechny u tuzemských bank. Převod proběhl tak, aby ke dnešnímu ránu byly peníze na jeho účtech. Pravděpodobně se výherce domlouval s konkrétními bankami,“ řekl Friedmann.

Peníze poslala Sazka až na poslední chvíli. U takto vysokých výher jde podle mluvčího o standardní postup. Většinou se čeká na poslední chvíli, až se výherce s někým poradí a sdělí čísla účtů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Výhru, která je nejvyšší nejen v Česku, ale i v historii Eurojackpotu, obdržel výherce celou. Výhry totiž v ČR nepodléhají zdanění.

Sázenku přinesl muž středního věku, který ji také osobně vsadil v Pardubickém kraji, kde žije. Nejprve ráno zavolal na telefonické centrum Sazky, aby si byl jistý zachováním anonymity. Poté sám přišel do sázkové kanceláře.

Nejvyšší výhra v Česku

„S výhercem byl v kontaktu pouze jeden pověřený pracovník. Opatření, která jsme přijali, zamezila tomu, aby výherce mohli identifikovat i zaměstnanci recepce. Výherce se v Sazce zdržel pouhých 20 minut, byl velmi nervózní a několikrát opakoval, že spěchá na vlak,“ popsal návštěvu před časem Friedmann. Sazka mu na místě vyplatila 270 tisíc korun.

Miliardářská loterie Eurojackpot se hraje v 16 evropských zemích a na výhry se skládají všichni sázející. Dosavadní druhá nejvyšší výhra v Eurojackpotu padla v Německu, bylo to kolem 1,61 miliardy korun. V Česku získal před rekordní výhrou sázející nejvíce 17,3 miliónu korun.

V Česku získal dosavadní rekordní výhru předloni v listopadu manželský pár z Chrudimska. Ve hře Sportka vyhrál téměř 400 miliónů korun. Manželé tehdy oznámili, že velkou část peněz věnují na dobročinné účely, zejména na pomoc nemocným dětem. Sazka jim proto peníze poslala rychleji tak, aby je měli k dispozici ještě před Vánocemi.

Anketa

Chtěli byste vyhrát miliardy jako výherce z Pardubicka v Eurojackpotu?
Ano
78,6 %
Ne
21,4 %
Celkem hlasovalo 5467 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám