Hlavní obsah

Tropy vydrží celý týden, o víkendu se připomene déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické počasí s teplotami do 38 stupňů Celsia vydrží až do pátku. O víkendu by mělo přijít mírné ochlazení a dočkáme se konečně i deště, slibuje meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Od veder si ovšem hned tak neodpočineme, protože ochlazení bude jen přechodné a třetí srpnový týden by měl být opět ve znamení 30stupňových teplot.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Horké počasí by mělo vydržet až do pátku, kdy se do Česka dostane studená fronta. „Náznaky ochlazení se budou projevovat už během týdne v horských oblastech, kdy se objeví lokální přeháňky s bouřkami,“ řekla Honsová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

úterý a ve středu nás čekají teploty mezi 34 až 38 stupni Celsia a noci budou tropické, v rozmezí 17 až 21 stupňů Celsia.

Čtvrtek a pátek bude obdobné počasí a teploty by se měly pohybovat v intervalu 32 až 36 stupňů Celsia.

pátek před studenou frontou by měly teploty vystoupit až k 34 stupňům Celsia, ale budou velmi rozdílné. „Na západě, kde se čeká přechod fronty nejdříve, by mělo být kolem 25 stupňů Celsia, v Praze kolem 30 stupňů a na Moravě by teploty měly být vyšší,“ dodala Honsová.

Na západ Čech by měly v pátek večer přijít první bouřky a s nimi i ochlazení.

„V sobotu by mělo pršet a bouřit na celém území Česka a pršet by mělo také v neděli. Ačkoli by mělo napršet plošně na celém území Česka mezi 15 až 20 mm srážek, od sucha to příliš nepomůže,“ dodala Honsová.

Víkendové teploty se sníží a měly by se pohybovat v rozmezí 25 až 30 stupňů Celsia.

Modely počasí počítají s tím, že další týden by měla přijít další vedra a teploty by se měly pohybovat mezi 30 až 32 stupni Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám