Hlavní obsah

Tepličané protestovali proti nepořádným Arabům

– Teplice • Aktualizováno
Právo, Karel Otcovský

Opět po týdnu se v pátek večer sešli v teplickém Šanovském parku místní pejskaři, aby hromadně vyvenčili své čtyřnohé miláčky. Opakovaně tak protestují proti arabským klientům zdejších lázní, kteří park zejména večer a v noci doslova okupují. Pořádají v něm pikniky, při kterých ruší noční klid a zanechávají nepořádek.

BEZ KOMENTÁŘE: Protestu proti nepořádným Arabům se účastnily čtyři desítky lidíVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Tentokrát se do parku dostavilo asi čtyřicet lidí, zhruba polovina z nich se psem. Po chvíli se vydali mezi Araby vysedávající na lavičkách i na trávě. Cizince nechalo jejich korzování se psy (v islámu patří pes mezi nečistá zvířata) v absolutním klidu. Někteří si je i fotili. Na vše zpovzdálí dohlíželi městští strážníci.

„Chceme jim jen ukázat, že se dá chovat slušně a brát ohledy na druhé,“ řekl Právu pan Milan. Do parku prý přestal chodit venčit svého psa Baka. „Otravovalo mě to jejich věčné pokřikování. Než abych se dostal s někým do křížku, tak jsem začal chodit jinam,“ přiznal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Protestu se účastnily zhruba čtyři desítky lidí.

Paní Janu zase zlobí, jak Arabové do pozdních nočních hodin v parku podle ní doslova hulákají. „Jsou hrozně hluční, do toho děti na kolech, koloběžkách a bruslích na sebe na sebe neustále povykují. Často do jedné, druhé hodiny ranní. No hrůza,“ povzdechla si vitální důchodkyně, která bydlí nedaleko parku.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Místním se nelíbí pikniky, po kterých zůstávají v parku odpadky.

Všem zjevně nejvíc vadí nepořádek, který po piknikujících Arabech zůstává. Přeplněné koše, odpadky na cestách i travnatých plochách. „Bordel, kam se podíváš,“ shrnul své pocity při pohledu na park, než ho časně ráno uklidí zametací četa, jeden z účastníků protestu.

Bezradná radnice

Teplická radnice si s tímto nešvarem neví rady. Město vyvěsilo v parku cizojazyčné informační tabule s doporučením návštěvníkům, jak se chovat. Vedení města posílilo pohyb strážníků v lokalitě a na téma hovořilo se zástupci Arabů.

„Mají jiný způsob života, s ohledem na počasí a zvyky začínají žít večer. A protože jsou koncentrovaní v jednom parku, tak ten nepořádek je větší než jinde, prostě víc na očích,“ řekl smířlivě teplický primátor Jaroslav Kubera.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Někteří z lázeňských hostů si psy fotili.

Místní ale požadují, aby se Arabové chovali v Teplicích podle tuzemských zvyků.

Minulý týden bylo protestujících na 200, na Araby však nenarazili. Vedení lázní je totiž před akcí varovalo prostřednictvím tlumočníka. Klienti zejména ze zemí Perského zálivu proto zůstali ve svých pokojích lázeňských domů, nebo v pronajatých bytech.

Reklama

Výběr článků

Načítám