Hlavní obsah

Nečesaný neuspěl se stížností proti svému stíhání

Šéf liberecké nemocnice Luděk Nečesaný a jeho manželka neuspěli se stížností, kterou vznesli proti zahájení trestního stíhání. Nečesaný je obviněn z přijetí úplatku, jeho choť z legalizace výnosů z trestné činnosti. Zamítnutí jejich stížnosti v pátek potvrdil státní zástupce Lukáš Otipka.

Foto: Právo

Nečesaný

Článek

„Neshledal jsem, že by stížnost obou obviněných byla důvodná,“ uvedl Otipka.

Obvinění manželů souvisí s údajným předražením dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 miliónů korun. Zakázkami z let 2008 až 2009 v celkové hodnotě zhruba 230 miliónů korun se policie zabývá na základě trestního oznámení z roku 2012.

Nečesanému hrozí až 12 let vězení, jeho manželce osm let.

Nečesaný se cítí nevinen. Zakázky podle něj prošly několika audity včetně ministerstva financí a prověřovala je v minulosti i policie. "Na zakázky byly vypsány otevřené veřejné soutěže a hodnoticí i výběrová komise vítěze doporučily k podpisu. Co může předseda představenstva udělat jiného než zakázku podepsat?" řekl již dříve.

Případ dává do souvislosti s kauzou syna

Nečesaný je přesvědčen o tom, že za jeho obviněním je snaha odříznout ho od financí a zabránit mu v boji za osvobození syna Lukáše, který byl odsouzen ke 13 letům vězení za vraždu.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Lukáš Nečesaný si u hradeckého soudu vyslechl opět šestnáctiletý trest vězení za pokus o vraždu.

Právníkům Nečesaného se nedávno podařilo dosáhnout u Nejvyššího soudu zrušení rozsudku a vrácení případu k hradeckému soudu. Ten se začne kauzou znovu zabývat v září. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám