Hlavní obsah

Tropické teploty se vrátí až o víkendu

Novinky, jas

Začínající týden nabídne příjemné letní teploty, převážně polojasnou oblohu a místy rovněž přeháňky. Maximální teploty se budou pohybovat do 25 stupňů Celsia, přičemž nejtepleji by mělo být o víkendu, kdy se dočkáme tropických hodnot. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude v České republice převládat počasí s proměnlivou oblačností a přeháňkami. Odpolední teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů, na jihu Moravy bude až 26.

V úterý bude převládat oblačno až polojasno, ojediněle, zejména v horských oblastech opět s přeháňkami,” konstatovala Honsová. Ranní minima  poklesnou na 16 až 12 stupňů, přes den se rtuť vyšplhá na 22 až 26 stupňů. Pocitovou teplotu bude ještě snižovat čerstvý vítr.

Polojasná obloha bude dominovat i ve středu. Ojediněle se opět budou objevovat přeháňky. Ranní minima poklesnou na 14 až 10 stupňů, přes den se teploty dostanou na 21 až 25 stupňů.

Polojasno, přechodně oblačno bude též ve čtvrtek. Místy se mohou objevit přeháňky či déšť. Ráno bude teplota klesat k 15 až 11 stupňům, přes den se vyšplhá na 21 až 25.

Polojasná obloha vydrží rovněž v pátek. Ranní minima poklesnou na 16 až 12 stupňů, odpolední maxima budou stoupat na 23 až 27 stupňů.

O víkendu bude rovněž převládat polojasno, občas s přeháňkami či bouřkami. Teploty se v sobotu budou šplhat na 26 až 30 stupňů, v neděli na 27 až 31.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám