Hlavní obsah

Na Přerovsku evakuovali hasiči 11 lidí, unikal plyn

Právo, jr
Bochoř

Jedenáct lidí museli v sobotu dopoledne evakuovat hasiči v Bochoři na Přerovsku poté, co tam při výkopových pracích dělníci překopli plynové vedení. Únik plynu se později podařilo zastavit, kolem poledne se evakuovaní vrátili domů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Kvůli úniku plynu evakuovali hasiči na Přerovsku jedenáct lidí.

Článek

„Při výkopových pracích došlo k překopnutí plynového vedení. Pracovníci naštěstí stihli opustit výkop včas,“ informovala Vladimíra Hacsiková, mluvčí hasičů Olomouckého kraje .

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Přerova s cisternou a chemickým vozem a dobrovolní hasiči z Bochoře. „Operační středisko kontaktovalo pracovníky distribuční společnosti, aby se dostavili na místo. Hasiči po příjezdu zjistili, že plyn z potrubí stále uniká, a proto zahájili evakuaci nejbližšího okolí.

Kvůli úniku plynu evakuovali hasiči na Přerovsku jedenáct lidí.

Celkem evakuovali jedenáct osob. „V jednom z domů však bydlel nepohyblivý muž, hasiči proto před domem prováděli stále kontrolní měření koncentrace plynu v ovzduší a muže hlídali,“ uvedla mluvčí.

Pracovníci distribuční společnosti po vykopání dvou sond únik plynu zastavili. Lidé se postupně mohli vrátit zpět do svých domovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám