Hlavní obsah

Sluníčko a příjemné letní teploty vydrží i v druhé polovině prázdnin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sluníčko a letní teploty vydrží i v druhé polovině srpna, slibují meteorologové v dlouhodobém výhledu. Tropické teploty by se měly vrátit na počátku srpna a vydržet by měly zhruba týden. Později se sice ochladí, letní teploty by nás ovšem měly doprovázet až do konce prázdnin.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Z měsíčního výhledu vyplývá, že poslední červencový týden by se měly teploty pohybovat v rozmezí 23 až 27 stupňů Celsia.

Asi nejteplejším týdnem ve sledovaném období by mělo být období od 3. srpna do 9. srpna. Teploty by měly atakovat 30 stupňů Celsia. Během následujících týdnů by podle meteorologů měly teploty klesat. V týdnu od 10. do 16. srpna by se měly pohybovat v rozmezí 21 až 27 stupňů Celsia.

Třetí srpnový týden by měl přinést ochlazení a teploty by měly razantně klesnout.  Předpověď počítá s intervalem 17 až 22 stupňů Celsia. Tento týden by měl být teplotně podprůměrný.

Z hlediska srážek se předpokládá, že konec července a první tři týdny srpna by měly být jako celek normální. V první polovině předpovídaného období bude srážek pravděpodobně o něco méně než ve druhé polovině.

Meteorologové upozorňují, že kvůli bouřkám budou velké lokální rozdíly v celkovém množství spadlých srážek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám