Hlavní obsah

Českým záložákům se při cvičení rozpadly boty, upadla jim podrážka

Několika desítkám příslušníků aktivních záloh české armády se během letošních cvičení rozpadly nově nafasované boty. Po pár dnech výcviku se z obuvi oddělila podrážka, takže vojákům nezbylo než improvizovat a přilepovat si ji k botě izolační páskou, informoval Český rozhlas Radiožurnál.

Foto: Armáda ČR

Kanady vzor 2000

Článek

Problém armáda evidovala asi ve 150 případech. Na boty se už nevztahuje záruka, neboť se jedná o výběhovou součást výstroje. Záruka na tuto obuv vypršela loni.

Rozhlas s odkazem na jednoho z velitelů popsal, jak vojáci ošemetný problém vyřešili. Každé ráno si boty omotali izolační páskou, která držela podrážku u zbytku obuvi. Večer po skončení výcviku ji museli rozstříhat, neboť by jinak nemohli rozvázat tkaničky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Problém se objevil u černých kanad vzor 2000, které podle armádních výstrojářů patřily mezi povedené modely a počet reklamací u nich po dobu jejich používání nijak nevybočoval z obvyklých počtů. O důvodech problémů nechce armáda spekulovat.

Vojáci, kteří se s problémem setkali, by do měsíce měli dostat novou obuv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám