Hlavní obsah

Úmorná vedra prozatím skončila, příští týden i místy zaprší

Novinky, jas

Po středě, která byla nejteplejším dnem letošního roku, dorazilo ve čtvrtek ochlazení, které bude mít za následek razantní pokles teplot. Ty se přesto budou pohybovat kolem tropických 30 stupňů, přičemž chladněji bude v Čechách, kde lze místy očekávat i dešťové přeháňky. Převládající polojasno vydrží nejen o víkendu, ale i v příštím týdnu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek od středečního podvečera do čtvrtečního dopoledneVideo: ČHMÚ

 
Článek

Zatímco ve středu se teploty v maximech šplhaly na některých místech i přes 38 stupňů Celsia, ve čtvrtek dorazilo očekávané ochlazení, které srazí odpolední maxima v Čechách na 24 až 28 stupňů, zatímco na Moravě a ve Slezsku bude ještě mezi 29 a 33 stupni. Převládat bude zataženo, v Čechách se srážky budou objevovat místy, na východě republiky pouze ojediněle.

V pátek bude nejčastěji polojasno až oblačno, přičemž zejména v horských oblastech se opět mohou vyskytovat přeháňky či bouřky. Ranní minima poklesnou na 18 až 14 stupňů, přes den se teploty dostanou na 29 až 33 stupňů,“ konstatovala Honsová.

V sobotu bude počasí ovlivňovat tlaková níže. I nadále bude převažovat oblačno, místy s přeháňkami a pouze ojediněle se mohou objevit bouřky. Ranní minima by se měla pohybovat v rozmezí mezi 20 a 16 stupni, odpolední teploty vyšplhají v Čechách na 27 až 31 stupňů, na Moravě a ve Slezsku bude až 33 stupňů.

V neděli začne počasí ovlivňovat západní proudění. Nejčastěji bude polojasno či oblačno, ojediněle s přeháňkami a ranními minimy v intervalu 15 až 11 stupňů, přes den bude mezi 22 a 26 stupni.

V příštím týdnu by i nadále mělo převládat polojasno či oblačno, místy se budou objevovat přeháňky, eventuálně i déšť. Ranní teploty budou klesat na 15 až 10 stupňů, přes den bude nejčastěji mezi 22 a 27 stupni.

Anketa

Jak bojujete s nadměrným vedrem nejčastěji?
Koupelí v bazénu
11,3 %
Koupelí ve sprše
2,7 %
Konzumací chlazených nápojů
1,3 %
Trávím ho doma
23,6 %
Schovám se alespoň do stínu
1,2 %
Kombinací zmíněného
16,9 %
S ničím nebojuji, horko mám rád/da
18,2 %
Na žádné boje nemám čas
24,8 %
Celkem hlasovalo 5641 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám