Hlavní obsah

Na jihovýchodě Česka bude až 38 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jihovýchodě Česka v sobotu teploty dosáhnou až ke 38 stupňům Celsia. Ale ani zbytek republiky se příliš neochladí - teploty se zde budou pohybovat kolem 35 stupňů, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Psi si užívají koupele v tropickém počasí, které panovalo 17. července v Pardubicích.

Článek

Na české území proudí od jihu velmi teplý a vlhký vzduch, v neděli už bude přes Česko přecházet od západu zvlněná studená fronta. Dnes odpoledne a večer se budou z tepla tvořit místy bouřky, které budou ojediněle doprovázené přívalovým deštěm, kroupami a silným větrem. Bouřit bude i v neděli, kdy bude proti sobotě četnost silných bouřek zřejmě vyšší, uvedl ČHMÚ.

Vedle velmi vysokých teplot a silných bouřek dál hrozí na jižní Moravě riziko vzniku požárů, a to minimálně do nedělního večera. Vedle Jihomoravského kraje se riziko zvolna zvyšuje ve Zlínském kraji, uvedli meteorologové.

Pijte dostatek tekutin, omezte tělesnou zátěž

Vzhledem k vysokým teplotám meteorologové upozorňují na možné přehřátí a dehydrataci organismu. Lidé by proto měli omezit tělesnou zátěž, používat ochranné prostředky a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Je vhodné pít dostatečné množství nealkoholických nápojů bez kofeinu.

Anketa

Vadí vám současné horké počasí?
ano, velmi
63,7 %
jen když trvá více dní
14,9 %
ne, mám takové teplo rád/a
21,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15287 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám