Hlavní obsah

O víkendu dorazí bouřky s přívalovými srážkami, očekávají meteorologové

Novinky, jas
Aktualizováno

O víkendu očekávají meteorologové zejména v horských oblastech bouřky, přičemž hlavně v neděli mohou být intenzivní a doplněné přívalovými srážkami. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upozornil, že srážkové úhrny mohou být až 30 milimetrů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„O víkendu na západě Čech očekáváme ojediněle bouřky, zejména v horských oblastech, které mohou být v neděli i intenzivní. V bouřkách se můžou vyskytovat přívalové lijáky s krátkodobými srážkovými úhrny kolem 30 milimetrů,“ uvedl ČHMÚ.

O víkendu bude počasí pod vlivem tropického proudění od jihozápadu, které v pondělí přeruší studená fronta od severozápadu. Po ní se přechodně vrátí teplé jihozápadní proudění.

Bouřky se tak budou místy vyskytovat rovněž v první polovině příštího týdne. „Ojediněle budou doprovázeny přívalovými lijáky se srážkovými úhrny 40 až 50 milimetrů s kroupami a nárazovým větrem kolem 72 kilometrů v hodině,“ očekávají meteorologové.

Upozornění doplňuje varování meteorologů před vysokými teplotami a nebezpečím vzniku požárů, ale nemá charakter výstražné informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám