Hlavní obsah

Bourání nadjezdu zcela uzavře část dálnice D1

Právo, Jiří Novotný
Praha

Řidiče, kteří o nadcházejícím víkendu pojedou po dálnici D1, čeká mezi Prahou a Brnem osm uzavírek. S ještě větším zdržením však budou muset počítat od nedělního večera do pondělního dopoledne, kdy se kvůli demolici nadjezdu zcela uzavře v obou směrech úsek Mirošovice–Šternov (21. až 41. km).

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Mapa uzavřeného úseku

Článek

„Konkrétně bude tento úsek uzavřen 5. července ve 20 hodin a provoz na něm se obnoví 6. července v 10 hodin,“ řekl ve čtvrtek Právu mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký.

Osobní auta a nákladní vozidla o hmotnosti do dvanácti tun budou muset v době úplné uzavírky mezi Mirošovicemi a Šternovem použít objízdnou trasu, která povede po silnici první třídy č. 3 a silnicích druhé třídy 112 a 111.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Těžké kamióny čeká ještě podstatně delší objížďka. Uzavřeno totiž pro ně bude dokonce 69 kilometrů D1 mezi Mirošovicemi a Humpolcem. „Objízdná trasa pro vozidla nad 12 tun povede po silnici I/3, dálnici D3 a silnicích I/19 a I/34,“ sdělil Studecký.

Nadjezd, který bude v noci z neděle na pondělí stržen, se nachází na 33,8. kilometru D1. Jak mluvčí upozornil, přípravné práce na demolici nadjezdu a následný odvoz sutiny si vyžádají omezení provozu na exitu Ostředek (34. km) ode dneška až do

9. července.

Opravy také na D2 a D5

S dlouhými kolonami je třeba kvůli opravám vozovek počítat také na D2 ve směru na Břeclav či na dálnici D5 (Praha–Rozvadov). Nebývalé množství uzavírek je ovšem v celé ČR i na rychlostních komunikacích, silnicích první třídy a okreskách.

Na komplikace se řidiči musí připravit i při cestách do zahraničí. Například v Rakousku bude od 6. července na šest týdnů zcela uzavřena silnice B9, souběžná s dálnicí vedoucí z Vídně na Bratislavu.

Tato trasa je přitom hojně využívána jako alternativa, jak se dostat z Bratislavy do Vídně bez rakouské dálniční známky. Bez uzavírek nyní není ani dálnice A2 na trase z Vídně do Štýrského Hradce.

Ministerstvo dopravy doporučuje, aby se motoristé před prázdninovými cestami seznámili s aktuální dopravní situací a celou trasu si podle toho pečlivě naplánovali. Potřebné informace mohou získat na internetové adrese www.dopravniinfo.cz.

Anketa

Je v létě uzavírek na českých silnicích příliš?
Ano, výrazně to komplikuje provoz
69,8 %
Ne, je to nejvhodnější doba k opravám
30,2 %
Celkem hlasovalo 1455 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám