Hlavní obsah

Šibenice na mítinku proti islámu Chovance překvapily, očekává zprávu od policie

Právo, Novinky, jt, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) očekává, že náměstek policejního prezidenta vysvětlí, proč policisté nezasáhli na středeční demonstraci proti islámu a přistěhovalcům. Pozastavil se zejména nad tím, že demonstranti se na mítinku prezentovali i šibenicemi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Demonstrace proti přijímání imigrantů a islámu v ČR.

Článek

„Nemyslím si, že je v 21. století normální, aby se na demonstracích hrozilo šibenicemi,“ konstatoval Chovanec s poukazem na skutečnost, že na demonstraci svolané poslancem Tomiem Okamurou byly v rukou několika demonstrantů k vidění i šibenice.

„Požádal jsem náměstka policejního prezidenta, aby vysvětlil mně i veřejnosti, co policistům bránilo v tom, aby na místě zasáhli,“ dodal Chovanec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomio Okamura na demonstraci proti migrantům na Václavském náměstí v Praze

„Panu Okamurovi se rozpadlo hnutí a hledá jakékoli téma, kterým by zaujal. O imigraci musí probíhat seriózní debata na celoevropské úrovni. Populistické honění politických bodů postavené na rasismu a nenávisti nic neřeší a je nebezpečné. Jsem přesvědčený, že na to Češi neuslyší. Česká vláda navíc kvóty jednoznačně odmítá,” napsal Právu ke středeční demonstraci lídr ANO a ministr financí Andrej Babiš.

Policie zákrok prověří

Pražská policie ve čtvrtek ústy mluvčího Tomáš Hulana uvedla, že zásah prověří odbor vnitřní kontroly. Žádnou stížnost zatím neeviduje a podle dosavadního šetření nejsou ani informace, že by nějaký policista pochybil, uvedla ČTK.

Na demonstraci se v dolní části Václavského náměstí sešly zhruba tři stovky lidí. Vymezovali se především proti islámu, přijímání uprchlíků a proti Evropské unii. [celá zpráva]

V Praze se konala demonstrace proti uprchlíkůmVideo: Novinky

Následně se účastníci vydali před budovu úřadu vlády, v čemž jim chtěla zabránit skupinka asi dvou desítek převážně levicových aktivistů. Několik z nich policisté zadrželi, protože neuposlechli jejich výzvy a neumožnili průchod pochodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám