Hlavní obsah

Pražský magistrát si začal vybírat novináře, které pustí na tiskovku

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Novou praktiku současného vedení Prahy, kterou ovládá politické uskupení ANO Andreje Babiše, v úterý na vlastní kůži pocítil novinář Janek Rubeš.

 
Článek

Ten pro internetovou televizi Stream.cz natočil seriál Praha vs. Prachy, který je zaměřen na nekalé praktiky pražských taxikářů, zřejmě pohnul žaludkem i samotné primátorce Adrianě Krnáčové (ANO), která se mu na toto téma dlouho srozumitelně odmítala vyjádřit.

Když přišla včera do tiskového centra Magistrátu hl. m. Prahy prezentovat změnu vyhlášky a návrhy na změnu zákonů, které tvrdě dopadnou na pražské řidiče taxislužby, internetovou televizi Stream.cz, která dlouhodobě na problém mezi taxikáři upozorňuje, u toho zřejmě nechtěla.

Tiskový mluvčí magistrátu Vít Hofman štábu nejprve sdělil, že na konferenci nesmí natáčet. Což, přestože hned vedle nich kameraman České televize toto privilegium na veřejné tiskové konferenci zjevně měl, štáb Stream.cz uposlechl. Nakonec to však stejně nestačilo a všichni z neoblíbené televize museli za dveře.

„Štáb z televize Stream.cz se nemohl účastnit tiskové konference, protože nebyl řádně akreditovaný,“ odpověděl na dotaz deníku Právo mluvčí Hofman.

Po upozornění, že ani Právo není na tiskovou konferenci pražského magistrátu akreditované, protože to nebylo nikdy potřeba, a ani žádný takový požadavek pozvánka neobsahovala, odvětil mluvčí, že jsme měli štěstí.

Adriana Krnáčová se tak zapíše do dějin vedení Prahy jako první hlava města, která nechala z tiskové konference vyvádět jí nepohodlné novináře. Připomíná to situaci na Slovensku, kde vláda Smeru Roberta Fica neodpovídá na dotazy Denníku N. Jejich redaktoři, na rozdíl od pražského magistrátu, smějí být alespoň na tiskových konferencích vlády přítomni.

Janek Rubeš záznam z neúčasti na tiskové konferenci i s komentářem již zveřejnil na webu stream.cz a Právu řekl: „Byl jsem z toho úplně v šoku, co se tam dělo. Ale nakonec mi to přijde spíš komické a úsměvné,“ komentoval situaci Rubeš.

Ten před časem dělal na téma taxislužby s Krnáčovou rozhovor, její odpovědi a především chování a vyjádření jejího mluvčího Vladimíra Řepky vzbudilo údiv.

Reklama

Výběr článků

Načítám