Hlavní obsah

Stát chce nakoupit 180 tun masových konzerv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika prostřednictvím Státní správy hmotných rezerv (SSHR) hodlá nakoupit 180 tun masových konzerv. Cena by neměla převýšit 20,66 miliónu korun. Plyne to z detailů tendru, který je letos vypsán již podruhé. V prvním se přihlásil jediný zájemce a soutěž proto musela být zrušena.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Stát hodlá koupit 60 tun šunky, která by měla stát do 9,73 miliónu korun, 60 tun vepřového ve vlastní šťávě za předpokládaných 5,47 miliónu korun a 60 tun luncheon meat.

Zájemci se mohou do 24. srpna přihlásit i na jednotlivé části tendru. Jednou z podmínek pro dodavatele je vlastní nebo pronajatý sklad na českém území. Vedle ceny za dodání musí zájemci informovat i o ceně za ochraňování konzerv na tři roky s opcí na další rok.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Další tendry budou následovat

Obměnu konzerv bude muset zaplatit dodavatel bez dalšího fakturování státu. "Pravidelná obměna masových konzerv už je zahrnuta v ceně, takže oproti minulosti nebude docházet k případům, že by Správa prodávala konzervy ze skladu levněji a ty čerstvé zase draze nakupovala," tvrdí předseda SSHR Pavel Švagr.

Stát se zbavuje konzerv, jimž se blíží konec doby minimální trvanlivosti.

Podle něho letos správa vypíše ještě zakázky na dodání sušeného a kondenzovaného mléka, rýže a čočky.

Poslední tendr, který SSHR vypsala na dodávku 500 tun zmrazeného masa, vyhrála firma Animalco, kterou ze 70 procent vlastní holding Agrofert vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Za dodání a tříleté ochraňování mu stát zaplatí 46,4 miliónu korun, jak uvedl nedávno deník E15.

Anketa

Jíte maso v konzervách?
ano, často
4,9 %
jen výjimečně
37,5 %
ne
57,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9808 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám